Etusivu Projektit Art & Process Ajankohtaista Me Info
 
26.05.2023
Toinen tilassa -tapahtuma

Toinen_tilassa_invitation

Taidevankkuri Linnuntie
Olipa kerran Vankkuri, joka kuluki maantiellä, äkänen koira alako haukkua kulukuetta, mutta silläpä tarttu luu kurkkuun.

Taidevankkuri Linnuntie on liikkuva ohjelmallinen taidenäyttely. Taidevankkuri on kuvataidetta, performanssia, filosofista asennetta, huumoria ja teatteria vuodesta 2016. Esiintyjät kuvanveistäjät Virpi Kanto ja Tapani Kokko roolihahmoissaan Tapani Tampuriini ja Lai Lai Lintu esittävät pöljiä, huimia ja erittäin vaarallisia temppuja mm. nakkikettingin katkaisu mahalla ilman käsiä, rumpusoolo hapettomassa tilassa, singutettu jänis, käärmetanssi, surmanajo. Esitys tuo iloa ja hyvää mieltä ja sopii kaikenikäisille, aikuiset tykkää ja lapset fanittaa. kesto n. 40min.

Mieskuoro Huutajat on oululainen, kansainvälisesti tunnettu performanssi-ryhmä.
Mieskuoro Huutajat ei laula, vaan huutaa. 20-40 mustapukuista miestä astelee kurinalaisesti paikalle, järjestyy tyynesti kolmiriviseen muotoon ja antaa kuulua selkokieliset versiot tai äänimassaksi murskatut kollaasit kansallislauluista, kehtolauluista, kansanrunoista tai kansainvälisistä lakipykälistä.

Tapahtuma on järjestyksessään toinen ja se on osa 2:1 - Toinen tilassa -kuvataiteen hanketta, jonka myötä Varikonpuistoon on rakentunut tilallinen taideteos Palais de Mustajalka. Toinen tilassa -tapahtumat sijoittuvat teoksen sijaintiympäristöön. Nokelan Varikonpuiston teosprosessi käynnistyi toukokuussa 2022. Hankkeen toteuttaa Ari Björn Art & Process -kollektiivista yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa.

Art & Process on kuvataiteen kentällä toimiva kollektiivi, jonka projektien lähtökohtana ovat yhteiskunnalliset aiheet ja urbaani ympäristö, kuten esimerkiksi sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja oikeus julkiseen tilaan. Art & Process haluaa käydä dialogia yhteistä tilaa muodostavista tekijöistä ja vaalia kuvataiteen itseisarvoa kriittisen keskustelun muotona myös julkisessa tilassa.

Lisätietoa 2:1 - Toinen tilassa -hankkeesta / More information about the Project: Art & Process | Projektit | 2:1 - Toinen tilassa (artandprocess.com) 


Tapahtuma on maksuton ja sitä tukevat Taiteen edistämiskeskus sekä Oulun kaupunki.