JULKISEN TAITEEN SUUNNITELMA

Projektin luonne: Tilaustyö
Sijainti: Vantaa, Veromies, Aviapolis
Asiakas: Vantaan kaupunki

Sijoittuminen

Projektissa toimimme osana puistoja suunnittelevaa tiimiä, jossa vastuualueenamme on julkinen taide. Suunnittelualue sijaitsee Vantaalla Veromiehen kaupunginosassa pohjoisen Aviapolisaseman ja Teknobulevardin välisellä alueella. Taideteossarja sijoittuu Tiiranpuistoon, Karhumäenkalliolle, Karhumäenpuistoon ja Karhumäenaukiolle.

Suunnitelman kuvaus

Puistoketjuun suunniteltujen teosten innoittajana on ollut Karhumäen veljesten toiminta ilmailun uranuurtajina Suomessa sekä nykypäivän ilmailuun liittyvä viestintä. Teoksia toteutetaan veistotaiteen tekniikoin, grafiikan ja installaation keinoin sekä piirtäen. Esimerkiksi piirtäminen tapahtuu jyrsintätekniikkaa käyttäen paperin sijaan betoniin ja sisältö on tuotettu muun muassa sosiaalisen median kautta.

Tiiranpuistossa taiteen lähtökohtana on lintuperspektiivi, Karhumäenkalliolla pysähdytään puolimatkan etapille, Karhumäenpuistossa päästään nousukiitoon ja Karhumäenaukiolla visioidaan tulevaisuuden näköaloja yleisöä osallistaneessa teoksessa. Teoksissa on huomioitu visuaalisuuden ohella myös toiminnallisuus - esimerkiksi veistokset toimivat samalla istuimina. Joissakin teoksissa toiminnallisuus taas ilmenee pysähtymisen sijaan liikkeessä ja funktionaalisuus siinä, että teos on integroitu tien pinnoitukseen.

Teosten arvioitu valmistumisaikataulu on 2015 / 2016.